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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
27/01/2011 |
Data da última atualização: |
21/10/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CASTRO, R. L. de; CAIERAO, E.; PIRES, J. L. F.; PASINATO, A.; ALMEIDA, J. L. de; CAETANO, V. da R.; BARNI, N. A.; COLLARES, A. L.; FRANCO, F. de A.; GABE, N. L.; GARRAFA, M.; GONÇALVES, J. A.; LOSSO, A. C.; MARCHIORO, V. S.; OZELAME, J. G.; ROSA, A.; ROSA, O. de S.; ROSA FILHO, O. de S.; RUBIN, S. de A. L.; SANTOS, F. M. dos; SCHEEREN, P. L.; SILVA, M. S. e; SVOBODA, L. H.; TOIGO, M. de C.; TONON, V. D.; WORDELL FILHO, J. A. |
Afiliação: |
FEPAGRO; EDUARDO CAIERAO, CNPT; JOAO LEONARDO FERNANDES PIRES, CNPT; ALDEMIR PASINATO, CNPT; FAPA; VANDERLEI DA ROSA CAETANO, CPACT; FEPAGRO; FEPAGRO; COODETEC; FEPAGRO; SETREM; FEPAGRO; FEPAGRO; COODETEC; FEPAGRO; Biotrigo Genética; OR Melhoramento de Sementes; Biotrigo Genética; FEPAGRO; IFRS - Campus Sertão; PEDRO LUIZ SCHEEREN, CNPT; MARCIO SO E SILVA, CNPT; FECOTRIGO; FEPAGRO; FECOTRIGO; EPAGRI. |
Título: |
Adaptabilidade e estabilidade das cultivares de trigo avaliadas no Ensaio Estadual do Rio Grande do Sul, no ano 2009. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 4., 2010, Cascavel. Ata e resumos... Cascavel: Comissão Brasileira de Pesquisa de Trigo e Triticale: Coodetec, 2010. |
Páginas: |
3 p. |
Descrição Física: |
1 CD ROM. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Organizado por Volmir Sergio Marchioro, Francisco de Assis Franco, Andrelise Daltoé |
Palavras-Chave: |
Cultivar de trigo; Ensaio de cultivar. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Trigo (CNPT) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
05/10/2022 |
Data da última atualização: |
17/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
COLLANTES, N. F.; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R.; CHAVEZ, D. W. H.; COMETTANT-RABANAL, R.; BERNARDO, C. O.; QUEIROZ, V. A. V. |
Afiliação: |
NATHÁLIA FERREIRA COLLANTES, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; DAVY WILLIAM HIDALGO CHÁVEZ, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; RAÚL COMETTANT-RABANAL, Universidad Privada San Juan Bautista; CRISTIANY OLIVEIRA BERNARDO, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS. |
Título: |
Effect of sucrose on the extrusion of varied whole sorghum grits genotypes. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Processing and Preservation, e17204, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1111/jfpp.17204 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effect of sucrose on the extrusion of varied whole sorghum genotypes was studied using a single-screw system. The raw sorghum flours were characterized in terms of chemical composition and particle size. Specific mechanical energy (SME) was measured as a process parameter, as well as expansion properties, hydration, paste viscosity, instrumental color, and texture, along with total phenolic compounds (TPC) and total condensed tannins (TCT) in the puffed extrudates. In general, the addition of 10% sucrose reduced SME (p<.05), sectional expansion, hydration, and cold paste viscosity, indicating lower starch conversion and increased lightness (L*) and hardness (Fc). In contrast, BRS 501 showed opposite results for most of the variables measured, due to the suppression of the lubricant effect attributed to the high lipid in this genotype. Furthermore, the extrusion process at 0% sucrose released TPC values by 71.2% and 317.5% for low-tannin extrudates, while the addition of sucrose (10%) did not alter the TPC (p>.05) and had a protective effect on TCT retention in BRS 305 genotype extrudates. |
Thesagro: |
Extrusão; Farinha; Genótipo; Sacarose; Sorgo. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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